keskiviikkona, joulukuuta 05, 2007

Taksikuskin ohjesääntö

Lueskelin tuossa vanhoja Rönkön kolumneja Iltalehden verkkosivuilta. Eräs helsinkiläinen taksikuski (Rintamäki? ;) kertoi saaneensa parhaan liikenneopin isältään. Se kuuluu aika tarkalleen näin: "Pidä huoli, että tiedät mitä tapahtuu edessä ja takana. Ja jos siirrät autoa sivuttaissuunnassa enemmän kuin 30 senttiä, käytä vilkkua." Tuossa on kiteytetty liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta olennaisin, joten jätetään ne kännykät ja meikkipeilit sinne taskuun tai laukkuun siksi aikaa, kun istutaan siinä ratin ja penkin välissä.

-SS

2 kommenttia:

tuurari kirjoitti...

Jep jep.

Kyllähän tuo HF-pakko on hyvä (viitaten kehotukseesi jättää känny rauhaan ajossa) vaikkei sitä kovin moni noudatakaan, ainakin minun mielestäni langaton kuuloke on aivan ehdoton laite kaupunkiliikenteessä keppivaihteisella autolla. Varsinkin jos se puhelin soi edes joskus.

Välillä tuleekin vastaan ns. mahdottomia tilanteita, kun autossa on oma kännykkä, firman kännykkä, välitysyhtiön taksikännykkä, kyytejä tarjoava datalaite ja lähes samaan tahtiin piipittävä MPK-kapula. Okei, omasta kännykästä käännöt firman luuriin ja siihen HF - homma toimii. No, välitysyhtiön kännystä ei kuitenkaan voi laittaa kääntöjä ja kumpaankin korvaan ei käytännön syistä voi laittaa HF-kuuloketta - näyttää varmaan tosi hyvältä, kun kuskilla on HF toisessa korvassa ja kännykkä toisessa sekä molemmat välityspäätteet hälyttävät samaan aikaan... Pysähtymään kun ei aina pääse ja työpuheluihin on käytännössä pakko vastata.

Kommentin pointti? Hmm... melkein unohtui tuossa kirjoittaessa. Eli sitä piti sanomani, että hyvästä yrityksestä huolimatta ne piipittävät vehkeet pääsevät välillä häiritsemään ajamista luvattoman paljon.

Joo joo, Tosimies puhuu kolmeen puhelimeen yhtä aikaa ilman apuvälineitä ja ajaa asiakkaan ohjeiden mukaan manuaalivaihteista autoa sujuvasti ruuhkaliikenteessä, mutta kaikki (taksikuskitkaan) eivät ole tällaisia Tosimiehiä. :)

Sunnuntai Suhari kirjoitti...

Itselläni kyllä on langaton HF käytössä, on se sen verran pätevä keksintö. Minulla taas on auton numero käännettynä omaan, kun ei jaksa alkaa parittamaan HF:ää auton luurin kanssa ja taas takaisin. Harvemmin siihen autoon kukaan soittaa ja vielä harvemmin siihen vastaan. Olenko ilkeä? Ehkäpä olen, mutta en pidä siitäkään, että keskuksen työ tehdään turhaksi. Onneksi täällä ei ole MPK:ta..