maanantaina, syyskuuta 17, 2007

Visa Electron ja Tupuri-express

Ilta alkoi sateisissa merkeissä. Ei onneksi ollut mitään kaatosadetta, mutta pyyhkijöitä joutui käyttämään. Se vissiin oli kuitenkin jonkin verran latistanut ihmisten juhlinta-intoa, kun jo ennen puolta yötä kuskailtiin porukkaa kotiapäin. Joku tuli tupareista, joku synttäribileistä. Eikä ollut oikein juhlinta maistunut, oli valvottu kauan tai muuten vain alkanut tympäseen. Eipä tuota itselläkään ollut mikään juhlafiilis, väsyttikin aika kivasti. Noh, kyllä sitä nuorella sisulla jaksaa aamun asti ajattelin. Alkuillan kyydit suuntautuikin sopivasti joko Tupuriin tai sieltä pois, hetken epäusko tuli, että tässäkö tämä ilta oli. Sahataan tätä väliä koko yö..


Vaan eipä kauaakaan, että alkoi V-käyrä nousemaan oikein kunnolla. Keskus paukauttaa viestin, että Visa Electronin varmennuksessa ongelmia. Siinä vaiheessa ajattelin, että tästä tulee oikein vitutuksen multihuipentuma yöksi. Muutama kyyti päästiin eteenpäin ja kellokin alkoi lähentymään yhtä, eli alkaisi ruuhka-aika. Kiukuttelin mielessäni tilannetta, kun tuli se viimeinen viesti. Visa Electronien varmennus ei toimi ollenkaan. Kiitos Visa tästä ihanasta maksukortista, ja kiitos Suomen pankit sen pakkosyöttämisestä asiakkaille.
Ymmärrän kyllä, että pankit haluaa kaikkien ihmisten käyttävän EMV -korttia, onhan se heille vähemmän luottotappioita. Olisivat vain sitten varautuneet siihen, että sen kanssa tulee ongelmia. Vai onko tässä kyseessä sama ongelma kuin yleensäkin palveluissa? Eli ei kannata mitoittaa järjestelmää ruuhkahuipun mukaan koska sen ylläpitäminen muuna aikana maksaa enemmän kuin tuottaa.


Päätin siis varmistaa, että saan rahani pois ja kysyin hyvissä ajoin ennen viimeistä Otto. -seinää, että mikäs olikaan maksuväline. Ja ah, mikä yllätys minua odottikaan. Yksikään asiakas ei halunnut seinälle. Yksikin sanoi, ettei hän sellaista korttia edes huolisi. Oikein, kalliskin kuin mikä.

-SS

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hassua, olen yllättänyt itseni miettimästä aina taksin nähtyäni oliko siinä tämän blogin kirjoittaja ;o)

Sunnuntai Suhari kirjoitti...

Heh.. Itse taas odottelen, että koska joku asiakkaista huomaa, tai ottaa puheeksi.