perjantaina, heinäkuuta 27, 2007

Postiluukku kolahti

Ja sieltä tipahti Gigantin mainoslehtinen. Hetken sitä selailtuani silmiini osui navigaattorimainos, jossa kehuttiin isolla tekstillä navigaattorin sisältävän nopeusvalvontakameroiden sijainnit.

Eikös tämä ole turha tieto, kun ajetaan rajoitusten mukaan?
Eikö navigaattori ollutkaan pelkästään opastava karttajärjestelmä?
Eikö tuollainen lietso ajamaan ylinopeutta, kun navigaattori varoittaa hyvän matkaa ennen valvontapistettä?

Kuten monessa lehdessä on kirjoiteltu, että ihmisiltä menee navigaattorien kanssa maalaisjärki.
Kuten eräs asiakas sanoi, että jos ennen kartassa oli virhe, niin ei sitä kritisoitu alan lehdissä, mutta nyt jos navigaattorissa on yksikin kirjoitusvirhe, niin siitä kirjoitetaan puoli sivua.

Ihmiset on tulleet sokeiksi uudesta tekniikasta, luotetaan liikaa niihin. Tekniikan pitäisi olla kaikkivoipia, ettei ihmisen itse tarvitsisi tehdä mitään.
Mutta äläs huoli, kaiken tämän takanahan on ihminen itse. Noh, ihminen tekee itselleen karhunpalveluksen tällä tekniikka hössötyksellä. Joka paikkaan tungetaan tietotekniikkaa niin paljon, että kohta ei osata itse ajatella ollenkaan. Toivottavasti osaan kasvattaa lapseni niin, ettei heistä tule tekniikkariippuvaisia vaan osaavat myös käyttää maalaisjärkeään.

"Kaksi asiaa on äärettömiä: Maailmankaikkeus ja ihmisen tyhmyys, enkä olisi niin varma siitä maailmankaikkeudesta." -- Albert Einstein

-SS

Ei kommentteja: