tiistaina, elokuuta 14, 2007

Itsekritiikkiä ja -sensuuria

Tekisi mieleni hieman kritisoida LSTD:n keskuksen toimintaa. Jotenkin välillä tuntuu, että naisen logiikankin oppii aikaisemmin kuin kyseisen järjestelmän.

Mutta ei siitä tämän enempää.

Ah, olen niin monesti miettinyt, että pääsen näpäyttämään kolleegalleni takaisinpäin tästä taloudellisesta puolesta. Maltan kuitenkin mieleni vielä ainakin toistaiseksi. Katsos kun muutaman hänellä on tapana kännissä kerskua rahoillaan, kun hän on niin hyvä palkkaisessa päivätyössä ja sitä rataa. Miksi ihmeessä hän sitten ajaa vielä taksia, hyvää hyvyyttäänkö? Epäilen. Noh, joka tapauksessa viime lauantaina huomasin itse tekeväni niin. Siis ajavani ihan hyvää hyvyyttäni. Ei päätyöni palkka mikään päätä huimaava ole, mutta vastaavasti sivutyöni veroprosentti on. Taksista saamastani palkasta ei nauti kukaan muu kuin verottaja. Huomasin tämän, kun erään asiakkaan kanssa keskusteltiin taksojen noususta ja niiden vaikutuksesta palkkaukseen. Hän oli kiinnostunut saamastani palkasta ja siitä mihin se perustuu. Aika monella se suoraan ajettujen kyytien määrään, eli on provisiopohjainen. Vaikka Salon lauantait ovat näin kesäisinkin suht vilkkaita, saa olla aika iso prosentti, että siitä varsinaisesti mitään hyötyy. Tai sitten tehdä sitä kuuluisaa kuutamokeikkaa. Mutta sekin on näin digitaalisen ajovälityksen aikana suht riskialtista, jos joku haluaa heittäytyä oikein . Jos veroprosentti alkaa sivutyössä olemaan 25 %-yksikön yläpuolella, ei se enää leipätyöstä käy. En tiedä, minkälaisia prosentteja palkkaansa kuskit ovat saaneet neuvoteltua ympäri Suomen, mutta tiedänpä kyllä paikkakuntia, missä arkiyön päivystyksestä maksetaan tuntipalkkaa. Tämä vain siksi, että saisivat sinne edes jonkun päivystämään.


-SS

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tuo reilu 25 pinnaa sivutuloista nyt kovin korkealta kuulosta... Jos niinkuin yleiseen tasoon vertaa...

Anonyymi kirjoitti...

Juuei, nimim. 39.5% sivuveroprosentti. Ja myös 33% provisio taksihommista (Turussa). Kyllähän tuosta muutama roponen tilillekin asti eksyy... :)